Re-integratie

Case: Richard de Vries

Wat is beter dan iemand die zelf in het Nu van Baan naar Baan-traject zit aan het woord te laten. Wij willen u aan de hand van een aantal vragen voorstellen aan Richard de Vries.

Waardoor ben je bij Nu van Baan naar Baan gekomen?

Ik ben met Nu van Baan naar Baan in aanraking gekomen na een mediation traject dat was opgestart bij mijn ex werkgever en mij verschillende opties werden voorgelegd, waar onder andere arbeidscontractovername naar voren werd gebracht als een mogelijke oplossing.

Wanneer had je het idee dat je niet meer ‘’lekker zat’’ bij vorige werkgever?

Na een jarenlang voortdurend arbeidsconflict met mijn manager waar geen doorbraak mogelijk leek. Alle functioneringsgesprekken waren negatief. Uiteindelijk wordt de negatieve spiraal waar je al die jaren inzit je te veel wat bij mij uiteindelijk tijdens een Preventief Medisch Onderzoek resulteerde in een veel te hoge en gevaarlijke bloeddruk.

Wat voor keuze heb je toen gemaakt?

Ik heb mezelf ziekgemeld mede op advies van mijn arts. Mijn gezondheid gaat boven alles en ik diende uit de ontstane impasse te komen.

Hoe ben je verder geholpen?

Ik ben na advies van de bedrijfsarts en in samenspraak met de HR Manager een mediation traject gestart om het arbeidsconflict met mijn manager op te lossen. Een neutrale partij zou daar een oplossing voor kunnen bieden.

Wat voor indruk heb je van Nu van Baan naar Baan?

Nu van Baan naar Baan is een professionele partij met allerlei disciplines op het gebied van zorg, werk en welzijn. Zij kunnen mensen echt helpen om op een duurzame manier onderdeel te blijven van de (werk)maatschappij.

Waardoor heb je het gevoel dat Nu van Baan naar Baan uitvoert wat zij belooft?

Ze zijn betrokken met medewerkers en laat haar positieve insteek niet los. Je gaat met elkaar een traject aan wat actief bijgehouden en daar waar nodig bijgestuurd wordt.

Wat zou het traject voor nieuwe mensen nog beter maken?

Ik weet dat er gewerkt wordt om Nu van Baan naar Baan een veel bredere landelijke dekking en uitstraling te geven. Dit is voor nieuwe medewerkers in alle provincies natuurlijk een fantastisch perspectief.

Hoe krijg je de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen?

Er is heel veel mogelijk binnen Nu van Baan naar Baan. Alles gaat in goed overleg en er dienen natuurlijk wel reële doelstellingen te zijn die passen in het ontwikkelplan.

Waardoor heb jij het gevoel dat dit de juiste stap is geweest?

Het is voor mij de juiste stap geweest omdat ik uit de jarenlange negatieve sleur ben gestapt waar ik bij mijn ex werkgever in zat. Tot de dag van vandaag heb ik geen moment spijt gehad van de beslissing die ik heb genomen om bij Nu van Baan naar Baan in dienst te treden.

Wat zou er zijn gebeurd als je niet bij Nu van Baan naar Baan was binnen gekomen?

Ik mag van geluk spreken dat mijn hoge bloeddruk en dreigende burn-out in een Preventief Medisch Onderzoek zijn ontdekt. Het had in mijn geval zelfs kunnen leiden tot een hartaanval. Gelukkig is het zover niet gekomen.

Wat is de kracht en passie van Nu van Baan naar Baan?

De kracht en passie van Nu van Baan naar Baan is dat men gelooft en denkt in mogelijkheden van werknemers en niet in onmogelijkheden.

Wat is het verschil tussen je oude werkgever en Nu van Baan naar Baan?

Ik kan wel zeggen dat er een wereld van verschil zit tussen mijn ex werkgever en Nu van Baan naar Baan. Mijn ex-werkgever is door de jaren heen uitgegroeid tot een enorme multinational waar ik het gevoel had een nummer te zijn. Hier staat de mens centraal.

Zou je het aanraden om een oriënterend gesprek met Nu van Baan naar Baan aan te gaan?

Ik zou het aanraden een gesprek aan te gaan wanneer je het gevoel hebt niet meer op de juiste plek te zitten of in een arbeidsconflict zit bij je huidige werkgever. Ook wanneer je in een uitzichtloze positie van ziekteverzuim zit en je eigenlijk hebt bepaald dat je toekomst niet meer bij je huidige werkgever ligt.

Wat was voor jou de reden om een verbintenis met Nu van Baan naar Baan aan te gaan?

Uiteindelijk hebben de medewerkers en de directie van Nu van Baan naar Baan mij zoveel vertrouwen gegeven dat ik een nieuwe uitdaging en verbintenis met hen ben aangegaan. Je hebt weer het gevoel dat je ertoe doet !

Wat is er bij je verandert sinds je bij Nu van Baan naar Baan bent gekomen?

Mijn positieve levenshouding is weer terug sinds ik in dienst ben bij de Everybody Groep. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en ervaar dagelijks de inspiratie die van dit dynamische bedrijf afspat!