Hoe maak je doorstromen bespreekbaar?

De HR Cyclus geeft het proces van instroom, doorstroom en uitstroom weer. Ik plaats daar ook her-stroom graag tussen, want de medewerker kan terugkeren in de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld na een re-integratietraject of een tijdelijk uitstapje naar een andere werkgever.

Doorgroeien en ontwikkelen vinden plaats in de doorstroom fase. Medewerkers kunnen doorstromen naar andere functies of taken op hun eigen niveau, naar een hogere of een lagere functie binnen de organisatie (promotie of demotie) naar een andere functie op een ander niveau en in een ander functiegebied (diagonaal).

Binnen deze fase van de HR Cyclus komt ook de verbinding tot stand met het bedrijfsbelang en de koers van de organisatie. De verbindende begrippen zijn competentiemanagement en talentmanagement.

Wat heeft de organisatie nodig en welke mensen binnen de organisatie kunnen die gewenste competenties leveren of ontwikkelen?

De eerder genoemde Employee Experience formule geeft ruim voldoende handvatten om het gesprek aan te gaan over de doorstroom van de medewerker.

Powered by BetterDocs