Is Nu van Baan naar Baan geschikt voor mensen met fysieke klachten?

Dat is zeker zo! Kijk maar naar het volgende voorbeeld. Jack is monteur bij een transportbedrijf. Hij is ooit begonnen als chauffeur, maar vond het sleutelen aan motoren veel interessanter. Na een valpartij met zijn mountainbike, 3 jaar geleden, heeft hij blijvende schouderklachten gekregen. Zeker als hij onder de brug staat en boven zijn hoofd kracht moet zetten lukt dat niet. Na een jaar van pogingen om te re-integreren in zijn eigen werk heeft de arbeidsdeskundige geadviseerd om een onderzoek re-integratie spoor 2 op te starten.

Jack is inmiddels 53 jaar en heeft nooit iets anders gedaan. Sterker nog, hij heeft nog nooit gesolliciteerd. Een spoor 2 traject is voor mensen als Jack echt een enorme belasting en veroorzaakt veel stress.
De methode Nu van Baan naar Baan kiest een andere benadering die voorkomt dat er stress ontstaat.
Jack is een echte familieman, die zijn verantwoordelijkheid voor het gezin wil nemen. De stress ontstaat niet alleen doordat hij moet solliciteren, maar ook omdat hij zich zorgen maakt of hij zijn gezin nog kan blijven onderhouden.

Nu van Baan naar Baan neemt die stress en zorgen direct weg. Jack krijgt direct een arbeidsovereenkomst aangeboden voor onbepaalde tijd met behoud van zoveel mogelijk dezelfde arbeidsvoorwaarden. Vanuit die situatie gaat hij op ontdekkingstocht naar wat hij graag doet en wat hij goed kan. Er ontstaan ook ideeën over werkzaamheden waar hij het bestaan niet van wist. Hij krijgt opleidingen, kan meekijken en zo blijft Jack volwaardig meedraaien.

Powered by BetterDocs