Wat is spoor 3?

Spoor 3 is een ander woord voor een Nu van Baan naar Baan traject. Bij ons gelden geen re-integratie inspanningsverplichtingen.
Bij ons behoud je je inkomen en ontvang je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Je gaat bij ons ontdekken wat het beste bij je past en van daaruit creëren we een inkomenssituatie via een baan, of via zelfstandigheid.
Nog belangrijker is, dat je geen WIA status hebt. Je bent dus niet iemand met een uitkering!! Je bent iemand met een baan. Iemand die de kans heeft aangegrepen om ondanks gezondheidsproblemen daadwerkelijk een bijdrage te blijven leveren aan de maatschappij. Je doet er toe!!!
De meest gestelde vraag die we krijgen over een spoor 3 traject is de volgende. Hoe kan ik een nieuwe baan aannemen als ik ziek gemeld sta?

Zodra we de fase 3, het juridische zekerheidsonderzoek, hebben afgerond, volgt er een herstelmelding. Nadat je 30 dagen hersteld gemeld staat, kom je bij ons in dienst.

Dat klinkt gek, maar dat is het niet. Ik leg je uit waarom dat niet gek is.
Een ziekmelding zet een re-integratieproces in gang, waarbij het einddoel is om een WIA uitkering te krijgen via het UWV. Je werkgever hoeft na twee jaar het loon niet meer te betalen. Die verplichting wordt overgenomen door het UWV.

Bij een Nu van Baan naar Baan traject (of een spoor 3 traject) is de uitkomst een nieuwe arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met behoud van zoveel mogelijk dezelfde arbeidsvoorwaarden.
Je hebt dus geen WIA uitkering nodig om te kunnen voldoen aan je financiële verplichtingen.

Je hebt immers een vaste baan met hetzelfde inkomen als dat je had.
Samengevat kan een spoor 3 traject je dus veel meer opleveren dan een spoor 2 traject.

 

Powered by BetterDocs