Recruitment

Heeft u geen eigen HR afdeling of medewerkers die zich bezig houden met werving en selectie van nieuwe medewerkers dan kan Everybody Groep helpen met het vinden van geschikte kandidaten voor een functie. Dit doen wij zowel binnen en buiten de organisatie. Bij recruitment kan het gaan om tijdelijk of vast werk.

Onze recruiteers hebben ruime ervaring in het opstellen van de juiste vacaturetekst. Zij voeren de gesprekken met de kandidaten en voeren indien nodig geacht een screening of een test uit. Bij een screening vragen wij meer informatie op over een sollicitant. Zo kunnen wij een inschatting maken van de integriteit van de kandidaat. Bij een test kunt u bijvoorbeeld denken aan een ontwikkelassessment. Dit geeft ons een goede indruk van het potentieel van een kandidaat om de functie goed te kunnen uitoefenen.

Welke selectievorm het beste is, hangt mede af van de functie. Een selectie op basis van een CV en een sollicitatiebrief is vrij gebruikelijk. Een sollicitatiegesprek met gestructureerde interviewvragen is in veel gevallen het vervolg. Daarna is er vaak nog een tweede of derde sollicitatieronde. Hierin komen onder andere de arbeidsvoorwaarden aan bod.

Bij specialistische beroepen ontvangt de sollicitant soms nog een uitnodiging tot het doen van een zogenaamde assessment waarmee de geschiktheid van een sollicitant voor een bepaalde functie beoordeeld wordt door middel van een psychologische test, een rollenspel of een persoonlijkheidsvragenlijst, cognitieve vaardigheidstest of een persoonlijkheidsvragenlijst.

In deze tijd is de werving en selectie van nieuwe medewerkers een grote uitdaging waarbij de recruiters van Everybody Groep met hun expertise en kennis van de arbeidsmarkt u graag terzijde staan. Zij besparen u kosten en tijd en u betaalt de bemiddelingsfee pas nadat de arbeidsovereenkomst is getekend.