Re-integratie

Case: Hanneke van den Berg

Wat is beter dan iemand die zelf in het Nu van Baan naar Baan-traject zit aan het woord te laten. Wij willen u aan de hand van een aantal vragen voorstellen aan Hanneke van den Berg.

Waardoor ben je bij Nu van Baan naar Baan gekomen?

Via mijn bedrijfsarts ben ik in contact gekomen met Nu van Baan naar Baan
Ik zat in een burn-out en op zeker moment is mijn werkgever in gesprek gekomen met Nu van Baan naar Baan. Naar aanleiding van dat gesprek is het Nu van Baan naar Baan-traject opgestart.

Wanneer had je het idee dat je niet meer ‘’lekker zat’’ bij vorige werkgever?

Ik had al enkele jaren het gevoel dat ik niet lekker op mijn plek zat en daar heb ik ook diverse gesprekken over gevoerd met HR. Maar daar kwam niet direct een vervolg op, ik voelde mij niet serieus genomen en hierdoor namen mijn klachten toe en die hebben tot een burn-out geleid.

Wat voor keuze heb je toen gemaakt?

Ik had geen keuze op het moment dat ik in een supermarkt letterlijk en figuurlijk in elkaar stortte! Op dat moment had ik al een afspraak met mijn huisarts staan. Die adviseerde mij om 14 dagen thuis te blijven en dat werd uiteindelijk een jaar.

Hoe ben je verder geholpen?

Het was zeker geen gemakkelijke tijd, je hele leven ligt op dat moment helemaal overhoop. Ik heb gelukkig, mede dankzij mijn huisarts, specifieke hulp gehad om mijn gezondheid weer op de rails te krijgen. Ik mag van geluk spreken dat ik de kans heb gekregen om met Nu van Baan naar Baan te mogen werken anders had ik waarschijnlijk nu in de Wia gezeten.

Waardoor heb jij het gevoel dat jouw stap de juiste is geweest?

Doordat ik de kans heb gekregen om mijzelf te hervinden, zodat ik mij weer verder kan en mag ontwikkelen, heb ik wel het gevoel dat ik de juiste stap heb gezet. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om bij Nu van Baan naar Baan in dienst te treden.
Wat was voor jou de reden om een verbintenis met Nu van Baan naar Baan aan te gaan?
Ik had het gevoel dat mijn situatie bij mijn (ex-) werkgever uitzichtloos was. En het eerste oriënterende gesprek met Monique van Nu van Baan naar Baan maakte mij enthousiast en nieuwsgierig genoeg om het twee gesprek aan te gaan. Voor dit gesprek kwam Monique in gezelschap van de directeur, Toine van Loon, bij mij thuis. Zij betrekken ook je partner bij dit gesprek en leggen uit wat Nu van Baan naar Baan voor je kan betekenen. Ik voelde mij in deze gesprekken zo gewaardeerd en begrepen dat ik een nieuwe uitdaging en verbintenis met hen ben aangegaan. Ik had weer het gevoel dat ik er mocht zijn om wie ik ben.

Je werkt nu ruim een jaar bij Nu van Baan naar Baan, wat voor indruk heb je gekregen?

Wat voor mij belangrijk is dat ik collega’s heb die uit verschillende situaties bij Nu van Baan naar Baan terecht zijn gekomen, dit geeft een verbinding en een samenhorigheid. Er is veel respect en begrip voor elkaar en dat bevordert de samenwerking in alle opzichten, we steunen elkaar waar nodig. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.
Waardoor heb je het gevoel dat Nu van Baan naar Baan uitvoert wat zij beloven en hoe maken ze dat waar?
Nu van Baan naar Baan kijkt samen met jou waar je sterke punten liggen en daar krijg je alle kansen en begeleiding voor. Zonder druk kun je je dan in je eigen tempo ontwikkelen.

Hoe krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen?

Het mooie van Nu van Baan naar Baan is dat niets echt vastligt. Als blijkt dat je als accountant hebt gewerkt, maar nu buitenschilder wil worden dan passen we dit aan in je ontwikkelplan en gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn om daar te komen.

Wat is het verschil tussen je oude werkgever en Nu van Baan naar Baan?

Het verschil is enorm groot. Bij ENu van Baan naar Baan staat de mens centraal en bij mijn vorige werkgever de winst, wat ten koste ging van de werksfeer en mensgerichte communicatie. Alles was gebaseerd op resultaat zonder daarbij de mens centraal te stellen. Het doel heiligde de middelen, zeg maar.
Waarom zou je het aanraden om een oriënterend gesprek met Nu van Baan naar Baan aan te gaan?
Dat vind ik een beetje lastige vraag. Je probeert natuurlijk altijd als eerste je problemen met je huidige werkgever op te lossen, eventueel ondersteund door HR. Maar als je niet tot een oplossing komt en in een uitzichtloze situatie terechtkomt dan ligt dreigend ziekteverzuim op de loer. Dan is het fijn als je HR op een traject van Nu van Baan naar Baan kan wijzen. Dit kan een uitkomst bieden. HR kan natuurlijk ook direct bellen voor een oriënterend gesprek. In mijn geval heeft de bedrijfsarts contact gezocht met HR van mijn (ex)werkgever.

Wat is er bij je veranderd sinds je bij Nu van Baan naar Baan bent gekomen?

Alles, want waar ik vroeger gestrest en gedeprimeerd thuis kwam, kom in nu blij lachend en vol levenslust terug van mijn werk. Hierdoor sta ik ook weer positiever in het leven, al ben ik er nog niet helemaal, ik weet zeker dat ik de juiste weg omhoog aan het volgen ben.

Wat zou het traject voor nieuwe mensen nog beter maken?

Ons bedrijf is continu in beweging om de gezondheid en welzijn van mensen te verbeteren. Met ons eigen moderne Medisch Center in Badhoevedorp met een efficiënte huisartsen- en tandartspraktijk, met nog tijd voor échte persoonlijke zorg. Meertalig en zonder wachttijden. Binnenkort openen wij een Lifestyle Center in Amsterdam-Osdorp waar je terecht kan met al je vragen over leefstijlverandering, vitaliteit en welzijn. Ik ben wel heel trots dat ik mijn steentje aan dit bedrijf mag bijdragen.

Wat is de kracht en passie van Nu van Baan naar Baan?

In mijn optiek is dit dat men gelooft en denkt in mogelijkheden van werknemers. Jij staat centraal. Samen kijken waar je passie en je dromen liggen en vervolgens kijken of die reëel zijn. Geen idee is te gek.