Waarom outplacement?

Het zijn moeilijke tijden vol met uitdagingen voor jou als werkgever en hoe graag je het ook zou willen voorkomen, het kan gebeuren dat het tij niet meer keert en je afscheid moet nemen van je medewerkers. Slecht nieuws, maar het kan niet alles. Voor de medewerker zal dit een klap zijn en de emoties kunnen hoog oplopen.

Maar je bent niet over één nacht ijs gegaan en je kan dit ook aan je medewerker uitleggen. Hij zal die uitleg misschien uiteindelijk wel accepteren, maar veel kan hij er ook niet mee. Het sombere beeld van een WW-uitkering en een onzekere toekomst gloort aan de horizon en hij heeft geen fijn verhaal voor het thuisfront.

Maar het feit dat de medewerker bij jouw bedrijf geen toekomst meer heeft wil natuurlijk niet zeggen dat er bij geen enkel bedrijf meer een toekomst is voor hem. Dit zal niet direct tot de betrokken medewerker doordringen en de overtuiging dat de toekomst geen (werk) geluk meer zal brengen zal niet gemakkelijk om te buigen zijn.

Maar wij geloven wél in die nieuwe toekomst en licht aan het eind van de tunnel. En als jij je medewerker die toekomst niet kan geven, maar wel gunt, dan zou dit zomaar interessant kunnen zijn.

Wij van Nu van Baan naar Baan helpen jouw medewerker daadwerkelijk verder op het pad van werk naar werk. Wij weten als geen ander dat het zoeken naar werk ingewikkeld kan zijn, maar we weten ook dat het niet een ‘mission impossible’ hoeft te zijn.

Zoveel mensen, zoveel wensen. De een is de ander niet om maar eens wat clichés uit de kast te trekken, maar het klopt wel. Ieder mens is anders en dus zal ieder mens op zoek naar werk ook andere wensen hebben. Ieder zijn eigen proces en daar geven we ook ruimte aan dat proces. Maar in grote lijnen komt dat op de volgende stappen neer:

  • Wat moeten we nog opruimen? Zoeken naar nieuw werk is topsport en voor topsport moet je in topconditie zijn. Wij helpen je om in topconditie te komen en gaan met de medewerker kijken wat er nog speelt. Is er nog verdriet? Zit hij nog in een rouwproces? Is hij nog boos? Deze emoties moeten eerst over boord gezet worden, want werkgevers zijn niet happig op nieuwe medewerkers die verdrietig, boos, of rouwend zijn. Wij helpen bij het hanteren van deze emoties.
  • Waar word je blij van en waar was je ook alweer goed in? Met de medewerker gaan onze coaches op zoek naar de antwoorden op die vragen. Door middel van testen en begeleiding krijgen wij vlot de drijfveren en motivatie van de medewerker boven tafel.
  • Van zoeker naar vinder. Wanneer duidelijk is welke baan er gevonden moet worden gaan onze jobhunters aan de slag. Zij struinen de arbeidsmarkt af naar mogelijkheden voor de kandidaat. Zo wordt zoeken al snel vinden.
  • Hoe zat het ook alweer met dat solliciteren? Onze recruiters zijn goed op de hoogte van de laatste trends op het gebied van solliciteren en delen die kennis met de medewerker. Ook helpen zij met het opstellen van een CV en motivatiebrief, of een aansprekend profiel op de social media.

Ben je benieuwd of de genoemde stappen ook voor jou kunnen werken? En of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

 

Outplacement kosten
Wat zijn de kosten van Outplacement en wie neemt die voor zijn rekening? Wij vinden dat elk outplacementtraject op zichzelf staat en dat er altijd sprake is van maatwerk. Wij hechten aan een aanpak die toegesneden is op de kandidaat. Wij bouwen een persoonlijke band op met de kandidaat en die band levert het beste resultaat.

In de praktijk komt het er vaak op neer dat de kosten voor rekening van de werkgever komen, maar ook kan de ontvangen transitievergoeding hiervoor door de medewerker ingezet worden. Deze vergoeding is vooral in het leven geroepen om deze kosten te kunnen compenseren.

Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek. En nadat dit gesprek naar tevredenheid verlopen is zullen wij een passende offerte uitbrengen.

 

Wie zijn wij?

Gezond en tevreden personeel is de motor van elke organisatie. Het zorgt voor continuïteit van werk en een positieve bedrijfscultuur voor een optimaal resultaat. Maar hoe zorgen we ervoor dat alle werknemers gemotiveerd en vitaal blijven? En mocht er een werknemer (langdurig) uitvallen, wat zijn dan de mogelijkheden en kansen voor werknemer en werkgever?

Everybody Groep is de specialist op gebied van zorg, werk en welzijn. Samen met werkgevers en werknemers werken we aan een vitale organisatie door ons te richten op het gehele traject van gezondheids­optimalisatie tot re-integratie en contract­overname. Alle service voor een vitale organisatie onder één dak. Wilt u eens vrijblijvend kennismaken?